Dansk Flag

Idéer til gaven til en person, der endnu ikke har lært dansk

Det kan være svært at bo i et land, hvor du ikke kender sproget. Og det kan være svært og tage lang tid at lære sproget, så du kan begå dig bare nogenlunde. Skal du give en gave til en ven, som ikke kan dansk endnu, så kan du passende finde på noget, der kan hjælpe vedkommende lidt på vej. Se med herunder.

Selvom I kan komme langt med fagter og mimik eller ved at tale et sprog, der er ”fremmed” for jer begge – f.eks. engelsk eller fransk – så kan der nemt opstå misforståelser. Vi har fundet nogle idéer til gaven til din ven, som både vil glæde ham/hende og vil være en håndsrækning til at gøre hverdagen lidt nemmere.

Vis vejen til beskæftigelse

Skal du bo fast i et andet land, kommer du ikke uden om at lære sproget at kende. Men det kan som nævnt tage lang tid. Og selvom du får økonomisk støtte fra det offentlige her i landet, så er det nu mere givende at have en indtægt selv.

Musik taler sit tydelige sprog på tværs af grænser. Hjælp din ven til at komme i gang med en DJ-karriere. På DJHuset.dk kan I både købe og lease udstyr og få hjælp til, hvordan det skal bruges, og hvordan din ven kommer i gang med en karriere som DJ.

Fjern sprogbarrieren

Uanset hvilket sprog din ven taler, så er der altid mulighed for at lære dansk på hans/hendes eget sprog. Der findes adskillige steder rundt om i landet, hvor du kan lære dansk. På IBLSprog.dk finder du kurser i dansk på mange forskellige niveauer.

Giv din ven et danskkursus. Det får du også selv glæde af, når I begynder at kunne forstå hinanden meget bedre og kan tale om endnu dybere emner, end I måske gør nu på grund af sprogbarrieren.

Dansk mad og kultur

Vi danskere siger ofte, at vi elsker det italienske, det indiske eller måske det thailandske køkken, men der findes også et dansk køkken. Det tænker vi måske ikke så meget over i dagligdagen, men det gør andre, som ikke er dansk født.

Køb din ven en dansk kogebog på engelsk. F.eks. Dining with the Danes, som er en bog af amerikanskfødte Lynn Andersen. En bog der indeholder både opskrifter på danske hverdagsmåltider og dansk festmad samt anekdoter om dansk madkultur.

En smartphone og en app

Indtil din ven har lært at gøre sig nogenlunde forståelig på dansk, kan en oversætter-app være en stor hjælp. Det kræver selvfølgelig en smartphone – der findes masser af gratis apps, det er bare at downloade en, der virker for din ven og selvfølgelig på din vens sprog.