Billedcollage med moderigtige kvinder

Er du modebevidst? Lær mere her!

De fleste mennesker er det jo, i en eller anden grad. Der er kun ganske få folk der er ligeglad med hvordan de klæder sig. Typisk er det mænd over 40 som ikke interesserer sig for mode.

Mange tror også at de er ligeglad, men er det i virkeligheden slet ikke. Nogle påstår de ikke interesserer sig for tøj og udseende. I virkeligheden tror de måske det koster for mange penge at være modebevidst. Så går de og siger at de er ligeglade.

Men når du går ud af huset, kigger de alligevel en ekstra gang i garderobespejlet. De er måske ikke helt så ligegyldige som de selv tror.

Og det er der heller ingen grund til. Godt nok findes der ingen grænser for hvor mange penge du kan brug på moderigtigt tøj, sko eller accessoires. Haute couture ting kan koste en rigtig formue.

Men at være modebevidst har i virkeligheden ikke ret meget med haute couture at gøre.

Når modstand bliver til mode

 Punk opstod i slutningen af 80’erne i England, mere eller mindre i London. Det var en tid med store omvæltninger. England holdt op med at være en industrination og der var en enorm arbejdsløshed. Især de unge havde utroligt svært med at finde jobs. Så opstod der en slags resignation ”no future” – ingen fremtid. Aggressiv og kaotisk musik der betragtede endda heavy metal som for tam, gav mange unge afløb for deres frustrationer.

Punkerne ville også provokere og opfandt de vildeste hårdragter. De rev deres tøj i stykker og gik i rundt i det.

Og der varede ikke længe, så blev punk til en modetrend. Gennemhullede cowboybukser og vildt farvet hår i alle mulige faconer er i dag nærmest mainstream. Og ikke kun blandt unge.

I dag findes tøj som er inspireret af Punk bevægelsen selv i de mest populære modehuse.

Punk er et paradeeksempel på hvordan en modbevægelse kan blive til en mode.

Hvordan opstår trends?

Det er et meget godt spørgsmål. Og ingen kender så rigtigt svaret, fordi en trend kan have mange årsager. Nogle gange er det en holdning der afføder en trend. Ofte er det endda en anti-holdning, som Punk, eller tidligere, Rock.

Men en bevægelse gør ikke sig selv til en modetrend. Det sker ofte med hjælp af såkaldte trendspottere. De bliver ansat af etablerede modehuse og sendt ud i verden for at indsamle oplysninger og information.

De blander sig i selskabslivet i metropoler som London, Paris, Rom eller Singapore og iagttager hvad der sker i scenen. Der er jo mange kreative mennesker og mange fritidsdesignere.

Mange vil gerne se specielt ud og opfinder nye modedetaljer, stile og accessoires. Trendspotterne beretter hjemme om hvad der fanger deres opmærksomhed.

Og når et modehus har fornemmelsen at de har opdaget noget der kunne gøres til en trend, så slår de til. Det er altid en satsning, at ville starte en ny modetrend, men det er sådan nye looks opstår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 2 = 4